25 December 2011

December Daily 21-24/12

Sista bilderna i detta års December Daily! Nu ska jag skriva ut dem och börja pyssla med det riktiga albumet som jag kanske kan visa redan imorgon.

December Daily 21/12 - The owen
Ugnen används flitigt sen vårt nya kök är färdigt och inte minst nu i jul. Främst för att tina upp hembakta lussebullar!
The owen is used daily in our kitchen at christmas, today for heating up swedish lussebullar.


December Daily 22/12 - Will he be here 2011 or 2012? December Daily 22/12 - Will he be here 2011 or 2012?
Frågan här hemma är om Viggo kommer 2011 eller 2012... Jag trodde att han skulle komma den 28 men nu känns det mindre säkert. Var hos gynkan i fredags och livmodertappen är stängd, lång och långt bak så han verkar inte redo än. Det som irriterar mig med Frankrike är att de "sätter igång" förlossningen endast 3 dagar efter utsatt datum vilket betyder den 9 januari. Men eftersom jag hela tiden kännt på mig att han blev till liiite senare, typ den 10 april så kanske de sätter igång allt i förtid?! Om det nu spelar någon roll? För mig jo, för jag vill att han ska komma av sig själv men för Viggo kanske det inte ändrar nåt? Vi får se.
The question at home is - will Viggo be here 2011 or 2012...


December Daily 23/12 - Köttbullar
Hemgjorda köttbullar är ett måste till jul även på det franska julbordet! Som för övrigt består av ostron, gåslever och lax... Jag får liksom inte riktigt in julkänslan med den maten så jag lagade köttbullar, Janssons, rödkål och klippte prinskorv, köpte knäckebröd och kokade ägg. Fattades bara julmusten men som tyvärr var slutsåld på Ikea (mitt mecka!), men men, det blev hur bra som helst ändå. Förra året körde jag ju stenhårt med sill, sallader, julskinka och hela faderullan men med magen i vägen blev det lugnare i år :)
Swedish meatballs is a must on the christmas table!


December Daily 24/12 - Christmas Candy
Och så självklart julgodis till julafton!
And of course the candy - home made too!


PS. Jag höll på att glömma, listan är äntligen färdig. Här i Frankrike gör man en liste de naissance som familj och vänner kan kika på och välja vad de vill ge bort i gåva när bebis är född. Lite jobbigt tycker både jag och Philippe, att man liksom tvingar på folk att köpa men så är traditionen.
The birth-gift list (?) is done!
December Daily 24/12 also Liste de naissance B

2 comments:

Marta said...

Love the tea towel!!

Happy holidays to you.

Att vara någons fru said...

Underbara bilder. Och jag håller tummarna för att Viggo får komma när Viggo vill.